Υλικά
800 γραμμ. χοιρινό (προτιμότερο σπάλα) σε μερίδες 3 μεγάλα κυδώνια, ώριμα
1 κρεμμύδι λιωμένο 5-6 κουταλιές λάδι
1 ξύλο κανέλας Μοσχοκάρυδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά μέλι
Διαδικασία
Κόβετε και καθαρίζετε τα κυδώνια, αφού τα πλύνετε καλά. Χωρίζετε το καθένα σε φέτες. Τα φλούδια και τα σκληρά μέρη του κέντρου μαζί με τα κουκούτσια και το κοτσανάκι, τα βάζετε σε κατσαρολάκι, τα σκεπάζετε με νερό και τα βάζετε να βράσουν. Όταν αρχίζουν να κοχλάζουν χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 1 ώρα, συμπληρώνοντας νερό, όταν χρειάζεται. Έχουν πολλή πηκτίνη και θα την χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα για να δέσει η σάλτσα.
Βάζετε το κρέας στην κατσαρόλα αμέσως μόλις το πλύνετε και το αφήνετε μέχρι να αφήσει όλα τα υγρά του. Προσθέτετε τότε το κρεμμύδι, ανακατεύετε και, όταν στεγνώσει βάζετε το λάδι και το σοτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε το ζουμί από τα φλούδια αντί για νερό και το αφήνετε να μα- γειρευτεί. Προσθέτετε το ξύλο της κανέλας, λίγο αλάτακι και μαύρο πιπέρι. όταν το κρέας είναι σχεδόν βρασμένο προσθέτετε τα κυδώνια και το μοσχοκάρυδο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά. Τότε ελέγχετε αλάτι, πιπέρι και αρώμα- τα. Βάζετε το μέλι σ’ ένα μπολ και το ανακατεύετε με λιγο από το υγρό της κατσαρόλας για να διαλυθεί. Το προσθέτετε στο φαγητό και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού. Μαγειρεύετε ακόμα 2’.
Αφήστε το φαγητό μία ωρα πριν το σερβίρετε, για να ωριμάσει η γεύση του.