Mύδια σαγανάκι

Υλικά
1⁄2 κιλό μύδια καθαρισμένα 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 5-6 κουταλιές λάδι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

Διαδικασία
Πλένετε και στραγγίζετε τα μύδια. Σε σαγανάκι βάζετε το λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι· το ανακατεύετε μέχρι να γίνει διαφανές και να μαλακώσει.
Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε μια στιγμή να ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το άνηθο και σβήνετε με το κρασάκι. Όταν κοχλάσει αρκετά και λιγοστέψει ρίχνετε τα μύδια, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Τα αφήνετε να βράσουν 3’-4’.
Τα σερβίρετε με ούζο ή τσίπουρο.

Mύδια σαγανάκι Mύδια σαγανάκι Mύδια σαγανάκι