Tζιγεροσαρμάδες

Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά 2 μπόλιες (σκέπες)
1 δέμα φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 σκελίδες σκόρδο φετάκια (10-12 κομμάτια) 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 χούφτα φυλλαράκια δυόσμου
Αλάτι και πιπέρι
Μπαχάρι
5-6 κουταλιές λάδι
* Αν σας αρέσει προσθέτετε και λίγη κανέλα στα αρώματα, είναι πολύ ωραία.

Διαδικασία
Ζεματίζετε για 2’ τη συκωταριά σε νερό που βράζει. Τη σουρώνετε και την ψιλοκόβετε με το ψαλίδι. Βάζετε σε ρηχή κατσαρόλα το λάδι και όταν ξεραθεί ρίχνετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομ- μένα καθώς και το ξερό κρεμμύδι. Τα ανακατεύετε για 2’-3’ και τότε προσθέτετε τα ψιλοκομμέ- να εντόσθια και τα ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να μαγειρευτούν σχεδόν καλά. Αλατοπιπερώ- νετε, αρωματίζετε με το μπαχάρι, τον άνηθο και τον δυόσμο. Το αποσύρετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Έχετε αφήσει τις μπόλιες σε μια λεκανίτσα με χλιαρό νερό για να μαλακώσουν. Τις τεντώνετε και τις κόβετε σε 8 κομμάτια.
Βάζετε ένα κομμάτι μπόλια σε μια βαθιά κουτάλα (με την οποία σερβίρετε σούπα). Γεμίζετε την κουτάλα με το 1/8 του μείγματος των εντοσθίων. Γυρίζετε τις άκρες της μπόλιας πάνω στο μείγμα για να κλείσει· το γυρίζετε τούμπα (να έρθει το διπλωμένο από κάτω) και το ακουμπάτε στο ταψί. Συνεχίζετε μέχρι να φτιάξετε όλους τους τζιγεροσαρμάδες. Αλείφετε τους σαρμάδες με ελάχιστο λάδι και τους ψήνετε στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η μπόλια.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγες πατάτες γύρω-γύρω από τους τζιγεροσαρμάδες, να τις αλα- τοπιπερώσετε και να τις αρωματίσετε με ρίγανη.

Tζιγεροσαρμάδες Tζιγεροσαρμάδες