Τσουρέκι

Υλικά
1 κιλό αλεύρι (περίπου) 50 γραμμ. μαγιά
1 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
4-5 αυγά
150-200 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό, χλιαρό 1 κουταλάκι μαχλέπι
1 κουταλάκι κάρδαμο (κακουλέ)
1 κουταλάκι πορτοκάλι, ξύσμα
200-300 γραμμ. ζάχαρη
Γέμιση 1: 1 φλυτζάνι σκούρα μαύρη ζάχαρη 1⁄2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
1⁄2 φλυτζάνι καρύδια κομμένα
Γέμιση 2: 1 φλυτζάνι μαρμελάδα φράουλα 1⁄2 φλυτζάνι αμύγδαλα κομμένα
2 κουταλιές σουσάμι ψημένο Για την επιφάνεια: Zάχαρη άχνη

Διαδικασία
Βάζετε σε λεκανίτσα το γάλα και δυαλύετε τη μαγιά. Προσθέτετε 1 κουταλιά αλεύρι και 1 κου- ταλάκι ζάχαρη, ανακατεύετε και το σκεπάζετε μέχρι να φουσκώσει (γύρω στα 20’). Σε μια ευρύ- χωρη λεκάνη βάζετε το αλεύρι και τη ζάχαρη, ανακατεύετε και κάνετε στο κέντρο ένα πηγαδά- κι. Ρίχνετε εκεί την αφρισμένη μαγιά, τα αυγά χτυπημένα και όλες τις μυρωδιές και αρχίζετε να ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά το βούτυρο.
Όταν γίνει ζύμη, τη ζυμώνετε με τις γροθιές σας μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την πλάθετε σαν μπάλα, αλείφετε την επιφάνειά της με βούτυρο και τη σκεπάζετε στα ζεστά μέχρι να γίνει διπλή.
Τότε τη ζυμώνετε για λίγο και τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια. Τα ανοίγετε σε ορθογώνιο σχήμα και απλώνετε πάνω σε κάθε κομμάτι τη γέμιση. Τυλίγετε ρολό και τα βάζετε στο επίπεδο ταψί που το έχετε στρώσει με λαδόχαρτο. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να διπλασιαστεί.
Αλείφετε την επιφάνεια με χλιαρό γάλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15’, μετά χαμηλώνετε στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30’ λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει λίγο κοσκινίζετε από πάνω την άχνη.