Συκώτι μαγειρευτό & πιλάφι

Υλικά
750 γραμμ. συκώτι μοσχαρίσιο* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
11⁄2 φλυτζάνι πολτό ντομάτας
1 κουταλάκι μπαχάρι σε κόκκους Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 γερή κουταλιά βούτυρο
1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
Ρύζι άσπρο
* Μπορείτε να το φτιάξετε και με συκωτάκια πουλιών

Διαδικασία
Kόβετε το συκώτι κομμάτια, το πλένετε και το στραγγίζετε. Βάζετε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Τότε ρίχνετε τα κομμάτια του συκωτιού και τα ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βάζετε στην κατσαρόλα το μπαχάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μόνο αλάτι και τον πολτό της ντομάτας.
Ίσως χρειαστεί και λίγο νεράκι για να μαγειρευτεί και να μαλακώσει το συκώτι· τότε δοκιμάζετε και συμπληρώνετε το αλάτι.
Μπορείτε να το σερβίρετε με την πηχτή σαλτσούλα του πάνω σε άσπρο ρύζι ή να βάλετε το ρύζι μέσα στη σάλτσα να μαγειρευτεί με το ανάλογο νερό. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να το σερβίρετε αμέσως.

Συκώτι μαγειρευτό & πιλάφι Συκώτι μαγειρευτό & πιλάφι