Σινί μαντί

Υλικά
1 μεγάλο φύλλο πλαστό (ή 2 μικρότερα) 1⁄2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
1⁄2 φλυτζάνι περίπου βούτυρο
1 λίτρο περίπου σπιτικό ζωμό κρέατος

Διαδικασία
Βάζετε σε μια λεκανίτσα τον κιμά, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και τα ζυμώνετε να ενωθούν καλά.
Ανοίγετε το φύλλο —όχι πολύ λεπτό— και το κόβετε σε κομμάτια ορθογώνια 8x4 εκατοστά πε- ρίπου. Βουτυρώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου. Παίρνετε λίγον κιμά και πλάθετε μπαλάκια μεγάλα σαν άσπαστα φουντούκια. Τοποθετείτε ένα μπαλάκι πάνω σ’ ένα κομμάτι φύλλου και πιάνετε τις άκρες, τις ανασηκώνετε, τις πιέζετε με τα δάχτυλα να κλείσουν δεξιά και αριστερά από το μπαλάκι του κιμά ώστε να σχηματιστεί ένα φιογκάκι. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να εξαντλήσετε όλα τα υλικά. Αραδιάζετε όλα τα μαντί στο ταψί, σε σειρές, τα αλείφετε με το βούτυρο και τα βάζετε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν. Τότε έχετε τον ζωμό ζεστό —ή καλύτε- ρα— καυτό και περιχύνετε μ’ αυτόν τα μαντί με μια κουτάλα. Ρίχνετε τον ζωμό με προσοχή να μην καλύψει μέχρι επάνω τα ροδισμένα ζυμαρικά, αλλά μόνο κατά τα 3⁄4. Τα βάζετε πάλι στο φούρνο να απορροφήσουν τα υγρά γύρω στα 10’.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με γιαούρτι ανακατεμένο με αλατοπίπερο και σκόρδο τριμμένο.

Σινί μαντί Σινί μαντί