Πράσα με δαμάσκηνα

Υλικά
4-5 τρυφερά πράσα 1 κρεμμύδι τριμμένο
1⁄2 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι ντομάτα-πολτό
Αλάτι και πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
250 γραμμ. δαμάσκηνα ξινά και γλυκά

Διαδικασία
Καθαρίζετε και κόβετε τα πράσα σε κομμάτια μάκρους 5 εκατοστών. Βάζετε το λάδι σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζετε απαλά το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές. Ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα πράσα και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 2’ ακόμα.
Προσθέτετε τότε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και λίγο νεράκι και τα αφήνετε να βρά- σουν. Όταν μαλακώσουν τα πράσα και δεν έχουν περίσσια υγρά, ρίχνετε και τα δαμάσκηνα και τα μαγειρεύετε λίγο ακόμα. Μετά τα αποσύρετε και τα αφήνετε να σταθούν 1 ώρα πριν σερβίρετε.

Πράσα με δαμάσκηνα Πράσα με δαμάσκηνα Πράσα με δαμάσκηνα