Πατσάς

Υλικά
1κιλό μοσχαρίσια κοιλιά
1 κότσι (κόκκαλο) μοσχαρίσιο ή 2-3 αρνίσια ποδαράκια Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο (αν θέλετε)
Φύλλα δάφνης
Δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα, ξίδι και σκόρδο τριμμένο

Διαδικασία
Πλένετε καλά το κόκκαλο και το βάζετε να βράσει με μπόλικο νερό, 2-3 φύλλα δάφνης, 1 κλω- νάρι δεντρολίβανο, λίγους κόκους πιπέρι και λίγο αλάτι. Όταν βράσει σουρώνετε το ζουμί.
Πλένετε την κοιλιά, ξύνετε με το μαχαίρι την πλευρά της που έχει μικρές μαλακές προεξοχές και την βράζετε για 3’ μόνο σε κοχλαστό νερό. Τη στραγγίζετε, πετάτε το νερό και την κόβετε ψιλά κομμάτια.
Βάζετε να βράσει το ζουμί από τα ποδαράκια με 3-4 φύλλα δάφνης και 2-3 κλωνάρια δεντρολί- βανο καθώς και τριμμένο μαύρο πιπέρι, λίγο αλάτι και κόκκινο πιπέρι —αν θέλετε.
Όταν κοχλάσει καλά η κοιλιά, σερβίρετε σε πιάτο και προσθέτετε όσο σκόρδο και ξίδι σας αρέ- σει.
Είναι σούπα μαλακτική για το στομάχι ιδιαίτερα μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Πατσάς Πατσάς Πατσάς