Πασούτς ντολμά Νηστίσιμοι ντολμάδες αρμένικοι

Υλικά
1 φλυτζάνι φασόλια κόκκινα 1 φλυτζάνι ρεβύθια
1 φλυτζάνι φακές
1⁄2 φλυτζάνι πληγούρι
6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1⁄3 του φλυτζανιού λάδι και 2⁄3 για την κατσαρόλα 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κόκκινο και μαύρο πιπέρι
Ρίγανη
2-3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο αφράτο λάχανο
2 λεμόνια
Αλάτι

Διαδικασία
Πλένετε καλά τα όσπρια και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε χωριστές κατσαρολίτσες για να βράσει το καθένα στο χρόνο του. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώ- νετε και τα βάζετε σε μια λεκάνη· προσθέτετε και το πληγούρι άβραστο.
Βάζετε το 1⁄3 του φλυτζανιού λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια να μαραθούν χωρίς να μαυρίσουν. Τα βάζετε κι αυτά στη λεκανίτσα με τα όσπρια. Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον πελτέ, αλάτι, τα πιπέρια και ανακατεύετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζετε νερό να βράσει με το χυμό του ενός λεμονιού και ζεματίζετε το λάχανο. Ξεχωρίζετε τα φύλλα, αφαιρείτε τα χοντρά κοτσάνια και τυλίγετε ντολμάδες γεμίζοντάς τους με τη γέμιση των οσπρίων.
Στρώνετε στην κατσαρόλα τα χοντρά φύλλα του λάχανου και αραδιάζετε σε σειρές τους ντολ- μάδες. Ρίχνετε τον χυμό του δεύτερου λεμονιού από πάνω καθώς και το λάδι και συμπληρώνε- τε νερό ίσα-ίσα να τους σκεπάζει. Βάζετε από πάνω ανάποδα ένα πιάτο και βάζετε το φαγητό να μαγειρευτεί. Χρειάζεται 40’-1 ώρα.
Αφήνετε σκεπασμένο να σταθεί μισή ωρίτσα πριν το σερβίρετε.

Πασούτς ντολμά Νηστίσιμοι ντολμάδες αρμένικοι Πασούτς ντολμά Νηστίσιμοι ντολμάδες αρμένικοι