Μελιτζάνες ιμάμ

Υλικά
8 μελιτζάνες στρουμπουλές
3 κρεμμύδια κομμένα φετάκια 2 μεγάλες πιπεριές σε λωρίδες
5-6 σκελίδες σκόρδο φετάκια
1 χούφτα φυλλαράκια μαϊντανού
1 φλυτζάνι φρεσκοστιμμένη ντομάτα Λάδι
Αλάτι

Διαδικασία
Καθαρίζετε την άκρη της μελιτζάνας με προσοχή ώστε να αφήσετε άθικτο το κοτσάνι για ομορ- φιά. Αφαιρείτε κατά μήκος λίγο από το φλούδι και χαράζετε σταυρωτά την ψίχα. Βάζετε νερό με μια χούφτα αλάτι σε μια λεκάνη, το διαλύετε και βάζετε μέσα τις μελιτζάνες για 1 ώρα, να ξεπι- κρίσουν. Μετά τις στίβετε, τις σκουπίζετε και τις τηγανίζετε σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι.
Τις απλώνετε στο ταψάκι και με ένα πηρούνι «πατάτε» την ψίχα στο σημείο που δεν έχει φλούδι, ώστε να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα, μια υποδοχή.
Σε τηγάνι με βαρύ πάτο βάζετε 4-5 κουταλιές λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια, ανακατεύετε σοτάροντας προσεκτικά να μην μαυρίσουν. Δύο λεπτά μετά τα κρεμμύδια προ- σθέτετε και τις πιπεριές. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν βάζετε και τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Τέλος προσθέτετε και τον μαϊντανό, ανακατεύετε, αλατίζετε και το αποσύρετε,
Με το μίγμα των κρεμμυδιών γεμίζετε τα κενά στις μελιτζάνες, μοιράζετε τη ντομάτα περιχύνο- ντάς τες με κουτάλι και τις βάζετε στο φούρνο να ψηθούν γύρω στα 50’ στους 180°C.
Τρώγονται ζεστές ή κρύες αλλά όχι παγωμένες.

Μελιτζάνες ιμάμ Μελιτζάνες ιμάμ