Υλικά
8-10 κολιούς Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
2 ντομάτες ψιλοκομμένες Μαϊντανό ψιλοκομμένο 3⁄4 του φλυτζανιού λάδι Σκόρδο (αν θέλετε)
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρείτε τα εντόσθια και τα σπάραχνα και τα πλένετε καλά. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι, να στραγγίξουν και να τα «περάσει» το αλάτι, 10’-15’.
Απλώνετε τα ψάρια στο ταψί. Αν θέλετε το σκόρδο βάζετε από μια σκελίδα στην κοιλιά των ψαριών. Πασπαλίζετε με το πιπέρι και τη ρίγανη και σκορπίζετε τον μαϊντανό και τη ντομάτα πάνω στα ψάρια και, τέλος, τα περιχύνετε με λάδι.
Τα ψήνετε στους 180°C γύρω στη 1 ώρα.