Kαταϊφι ή Kανταϊφι

Υλικά
1⁄2 κιλό ίνες κανταϊφιού
1 φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος λιωμένο* 1⁄2 κιλό καρύδια ψιλοκομμένα
1⁄2 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα πορτοκαλιού (αν σας αρέσει)
Για το σιρόπι: 4 φλυτζάνια ζάχαρη 3 1⁄2 φλυτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
* Το λιωμένο βούτυρο γάλακτος πωλείται σε βαζάκια γυάλινα ή πλαστικά. Είναι καθαρισμένο από τα κατάλοιπα του γάλακτος.

Διαδικασία
Ανοίγετε τις ίνες του κανταϊφιού μέχρι να ξεχωρίσουν, να μην είναι κολλημένες. Έχετε το βούτυ- ρο χλιαρό και περιχύνετε μ’ αυτό τις ίνες. Τρίβετε με τις παλάμες για να πάει παντού το βούτυρο. Ανακατεύετε τα καρύδια με την κανέλα. Παίρνετε μια τούφα από τις βουτυρωμένες ίνες, τις τεντώνετε σε μια ευθεία και, στη μία άκρη βάζετε μια γερή κουταλιά καρύδια. Το τυλίγετε σαν ρολό. Μην το κάνετε πολύ χοντρό. Συνεχίζετε μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά.
Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το βγάζετε και το αφήνετε να γίνει χλιαρό.
Έχετε βράσει το σιρόπι με το ξύλο της κανέλας μέχρι να δέσει ελαφρά, οπότε προσθέτετε το λεμόνι και με μια κουτάλα παίρνετε το μισό και περιχύνετε το κανταΐφι. Αφήνετε το υπόλοιπο να βράσει ακόμα λίγο, να δέσει κι άλλο (3’ περίπου) και τότε περιχύνετε και το υπόλοιπο.
Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Kαταϊφι ή Kανταϊφι Kαταϊφι ή Kανταϊφι