Γλυκό κουταλιού κεράσι

Υλικά
1 κιλό κεράσια 1 κιλό ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας ή 2 φύλλα αρμπαρόρριζας (μοσχομολόχα) 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Διαδικασία
Αφαιρείτε τα κοτσανάκια από τα κεράσια καθώς και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Βάζετε τη ζάχαρη με 5 ποτήρια νερό να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. Τότε ρίχνετε το άρωμα
της προτίμησής σας και τα κεράσια και χαμηλώνετε για λίγο τη φωτιά.
Το βράζετε καλά μέχρι να ξαναδέσει το σιρόπι και τότε το αποσύρετε, το σκεπάζετε με πετσέτα και το αφήνετε 24 ώρες. Μπορεί να έχει βγάλει υγρά που κρατιούνται στις τρύπες των κουκου- τσιών.
Όταν περάσει αυτό το διάστημα το ξαναβάζετε στη φωτιά να δέσει ξανά. Τότε προσθέτετε το λεμονάκι και το βράζετε για 1’.
Το φυλάτε σε γυάλες που τις έχετε αποστειρώσει.