Γαλακτομπούρεκο

Υλικά
1⁄2 κιλό λεπτά φύλλα
Bούτυρο για το άλειμμα, χλιαρό
Για την κρέμα: 2 lt γάλα
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο σιμιγδάλι ψιλό Ξύσμα από 3 λεμόνια
3 αυγά
Για το σιρόπι: 2 νεροπότηρα ζάχαρη 11⁄2 νεροπότηρο νερό
1 γεμάτη κουταλιά μέλι
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ

Διαδικασία
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε το γάλα ξεστό και το ξύσμα και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε κατσαρόλα, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το βάζετε να βράσει απαλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ανακατεύετε διαρκώς.
Αλείφετε με βούτυρο το ταψάκι· στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα-ένα· τα αφήνετε να περισσεύουν έξω από το ταψί. Αδειάζετε μέσα την κρέμα και από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα. Πριν τοποθετήσετε το τελευταίο, γυρίζετε τα φύλλα προς τα μέσα, προς το κέντρο. Σκεπάζετε με το τελευταίο φύλλο και το ραντίζετε νερό. Φουρνίζετε σε προθερμασμένο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Έχετε το σιρόπι έτοιμο από πριν για να είναι κρύο και μόλις βγάλετε το γλυκό, το περιχύνετε αμέσως. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να απορροφήσει το σιρόπι και να γίνει χλιαρό για να το σερβίρετε.

Γαλακτομπούρεκο Γαλακτομπούρεκο