Aσουρές

Υλικά
2 φλυτζάνια αποφλοιωμένο σιτάρι* 2 χουφτίτσες σταφίδες ξανθές
1 χούφτα ξερά βερίκοκα
Λίγα ξερά σύκα (αν σας αρέσουν)
150-200 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό, χλιαρό Καρύδια ψιλοκομμένα
Σουσάμι ψημένο
Σπόρους ροδιού
1-2 ξύλα κανέλας
1 κουταλιά ψιλοτριμμένη φλούδα μανταρινιού 1⁄2 κουταλάκι κάρδαμο (κακουλέ) τριμμένο
1 κουταλιά νισεστέ
Λίγη ζάχαρη (αν θέλετε) όσο σας αρέσει
* Αν δεν βρίσκετε αποφλοιωμένο σιτάρι χρησιμοποιήστε πληγούρι.

Διαδικασία
Ξεπλένετε το σιτάρι και το βάζετε να βράσει με άφθονο νερό και μια πρέζα αλάτι. Μόλις μαλα- κώσει προσθέτετε τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τα σύκα κομμένα επίσης· μαζί βάζετε και τις μυρωδιές και το αφήνετε να βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι που σχεδόν θα χαμηλώσει.
Διαλύετε τον νισεστέ σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζετε στην κατσαρόλα ζάχαρη 5-6 κουταλιές στην αρχή, ανακατέψτε να διαλυθεί και δοκιμάστε. Αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέτετε λίγη ακόμα μέχρι να γίνει όπως σας αρέσει, όχι όμως πολύ γλυκό. Ενώ ανακατεύετε, ρίξτε λίγον από τον διαλυμένο νισεστέ και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει διαυγές το περιεχόμενο της κα- τσαρόλας. Μην το πήξετε πολύ.
Το αδειάζετε σε μπολάκια και το αφήνετε να κρυώσει και τότε ρίχνετε πάνω σε κάθε μπολ κα- ρύδια, σουσάμι και ρόδι και σερβίρετε.

Aσουρές Aσουρές