Αροδεαδίκος ντε μερανζένα Εβραϊκά τυλιχτά με μελιτζάνα

Υλικά
2 κιλά μακρόστενες μελιτζάνες
Για τη γέμιση: 1⁄2 κιλό κιμά
1 φέτα ξερό ψωμί βρεγμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
5-6 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα: 11⁄2 κιλό κόκκινες ντομάτες με ψίχα 1 καυτερή πιπερίτσα
2 πράσινες πιπεριές σε φέτες 100 ml λάδι
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες τις αλατίζετε και τις βάζετε στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Τις αφήνετε το λιγότερο 1 ώρα. Μετά τις στίβετε, τις τηγανίζετε και τις αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Αφαιρείτε τα σπόρια από τις ντομάτες, τις πολτοποιείτε και τις βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά και τα βράζετε μέχρι να πήξουν.
Βάζετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά της γέμισης και τα ζυμώνετε. Βουτάτε κάθε τόσο τα χέρια σας στο νερό καθώς ζυμώνετε για να γίνει η «ζύμη» αφράτη.
Απλώνετε στο τηγάνι λίγη από τη σάλτσα ντομάτας. Παίρνετε λίγο από το μείγμα του κιμά, το πλάθετε σαν σουτζουκάκι, το βάζετε στην άκρη μιας φέτας μελιτζάνας και το τυλίγετε. Το βά- ζετε στο ταψάκι. Συνεχίζετε μέχρι να τυλίξετε όλο το υλικό. Απλώστε από πάνω τη σάλτσα και φουρνίστε το στους 200°C για 1 ώρα.

Αροδεαδίκος ντε μερανζένα Εβραϊκά τυλιχτά με μελιτζάνα Αροδεαδίκος ντε μερανζένα Εβραϊκά τυλιχτά με μελιτζάνα